cementsluier op magazijnvloer

Cementsluier op de magazijnvloer

Cementsluier op uw magazijnvloer ontstaat door het uitharden van de vloer waarbij cementdeeltjes naar het oppervlak komen.  U herkent het als een grijze, doffe, witte waas die achterblijft op de vloer na storten of gieten. Moet u dit weghalen en zo ja, hoe?

Op het eerste deel van de vraag kunnen we kort antwoorden: ja. Voor het aanbrengen van een coating moet de cementsluier altijd verwijderd worden en de magazijnvloer reinigen. Indien u dit niet doet kunnen er hechtingsproblemen ontstaan met de coating. Bovendien wilt u een mooi en glad oppervlak als resultaat, dat ook na het verven van de magazijnvloer goed te onderhouden valt. De waas kan hardnekkig te verwijderen zijn als deze niet snel na de uithardingtijd verwijderd wordt, maar hoe doet u dat?

Cementsluier verwijderen

Er zijn meerdere mogelijkheden voor het verwijderen van cementsluier:

  • Water en sop

Verse sluier kan veelal met lauwwarm water en sop en een harde borstel goed verwijderd worden.

  • Anti-cementsluier

Er bestaan daarnaast professionele reinigingsmiddelen om cementsluier mee te verwijderen. Let erop dat het middel geschikt is voor een garagevloer voordat u hiermee aan de slag gaat en volg nauwlettend de aanwijzingen op de verpakking.

  • Schuren

Bij hevige en hardnekkige aanslag kunt u in het uiterste geval cementsluier wegschuren. Voor uw magazijnvloer heeft u echter professioneel materieel nodig, een gewone schuurmachine is niet geschikt. Vraag naar een handbetonschuurmachine of een diamantslijpmachine. Indien u niet gewend bent te werken met dergelijk materieel raden wij aan dit door een professional uit te laten voeren.

Is de sluier weg, kunt u verdergaan met de geplande schilderplannen en de magazijnvloer verven in de betoncoating van uw keuze. Hoe u dit het best aanpakt, leest u elders op deze website. Komt u er niet uit en hebt u nood aan deskundig advies over cementsluier of een magazijnvloer coating, schroom dan niet en neem contact met ons op. Wij hebben vele jaren ervaring en adviseren u gratis en vrijblijvend.

Cementsluier op de magazijnvloer
Rate this post