Vloeistofdichte magazijnvloer

Een vloeistofdichte magazijnvloer maken

Een vloeistofdichte magazijnvloer maken voorkomt vochtproblemen. Maar hoe maakt u een dergelijke vloer? En waarop moet u letten?

Een vloeistofdichte vloer in het magazijn hebben betekent niet dat de vloer zo dicht is als bijvoorbeeld in een zwembad, maar wel dat de magazijnvloer beschermd wordt tegen vocht dat in de ondervloer doordringt. Vocht in de ondervloer kan voor allerlei nare problemen zorgen, waarvan betonrot het ergste is. Betonrot kan de bewapening van uw vloer ernstig aantasten, wat de hele constructie in gevaar brengt.

De beste keuze als het gaat om een vloeistofdichte vloer in het magazijn is een gietvloer of een epoxy verf, aangezien deze helemaal naadloos en niet poreus zijn. Vocht blijft er bovenop liggen en kan niet in het onderliggende beton dringen. U maakt de vloer bovendien eenvoudiger te onderhouden. Vloeistoffen kunnen eenvoudig opgedweild worden.

Vloeistofdichte magazijnvloer maken met epoxy

Een gietvloer is duurder dan epoxy of polyurethaan magazijnvloer. In veel gevallen heeft epoxy de voorkeur en niet alleen om de prijs. Een vloeistofdichte vloer maken in het magazijn doet u het best met een coating die bestand is tegen de weekmakers in autobanden en tegen belasting door vet en olie, zuren en chemicaliën. Een epoxy vloer heeft deze eigenschappen. Niet voor niets worden die vloeren vaak gebruikt in een industriële omgeving, waar de vloer zwaar belast wordt.

Zorg er wel voor dat u werkt in een omgeving die niet vochtig is. U moet voor het aanbrengen de ondergrond goed controleren. Maak de vloer stofvrij, verwijder losliggende delen en verwijder vetvlekken uit de vloer. Wees alert op tekenen van betonrot: afbrokkelende randen en blootliggende bewapening. Ontdekt u betonrot in de vloer of zitten er grote gaten, scheuren of andere beschadigingen in de vloer? Dan doet u eerst een magazijnvloer reparatie.

Is de vloer weer helemaal in orde en egaal, dan kunt u de vloer gaan behandelen met een vloeistofdichte coating. Ook bij deze ondergronden is een primer aan te bevelen. Wilt u weten welke producten het best bij uw situatie passen? Bel of mail ons dan. Wij geven persoonlijk advies, gratis en vrijblijvend!

Een vloeistofdichte magazijnvloer maken
Rate this post