magazijnvloer bescherming

Magazijnvloer bescherming tegen vocht en schade

Magazijnvloer bescherming tegen vocht en schade kan op meerdere manieren, maar de beste oplossing is toch wel het gebruik van hoog-kwalitatieve betonverf. Dit is niet iets om op te bezuinigen. Alleen een bedrijf dat zich geen zorgen hoeft te maken over het magazijn kan naar behoren draaien. Dat zie je dan aan de omzet.

Maar waarom is het magazijnvloeren bescherming dan nodig? Is beton niet sterk op zichzelf? Ja, maar het is niet onkwetsbaar. Verre van. Alle minerale bouwstoffen zijn in meer of mindere mate poreus. Krassen en stoten kunnen het oppervlak beschadigen, vloeistoffen tasten de ondergrond aan en vervuilende stoffen als olie, vet en weekmakers doen een regelrechte aanslag op de kwaliteit van de vloer.

Wie goede vloerverf voor beton gebruikt verlaagt de oppervlaktespanning. Schadelijke producten maken dan geen kans om in de ondergrond door te dringen. Betonverf  biedt de vloer ook bescherming door kalkuitbloei wordt voorkomen. Overigens is magazijn vloerverf ook te gebruiken voor andere vloeren. Denk aan showrooms, trappen, bestrating en zelfs parkeergarages.

Magazijnvloer bescherming: de voorbereiding

Magazijnvloer bescherming staat en valt wel met een adequate voorbehandeling. Als het om een nieuwe betonvloer gaat, moet de vloer mooi glad zijn. Het kan dus nodig zijn om het beton te egaliseren. Ook is het van belang dat het beton droog is als u het gaat behandelen. Het vochtgehalte is te meten door een stuk plastic te bevestigen en dit na 24 uur te verwijderen. Is er sprake van condens, moet de schilderklus even wachten.

Daarnaast kan er sprake zijn van scheurtjes in de betonvloeren. In zo’n geval bent u toe aan magazijnvloer reparatie. Dit kan met mortel. Welk product het meest geschikt is voor uw magazijnvloer, bepaalt u het best in overleg met de vakman. Wij kunnen u hierbij helpen. Bel ons daarom voor gratis advies.

Wanneer het gaat om bescherming van magazijnvloeren, kunnen wij u ook adviseren over keuze van de juiste vloerverf. Tevens vertellen we u graag meer over een eventuele primer om de hechting van de verflaag te verbeteren.

Magazijnvloer bescherming tegen vocht en schade
4 (80%) 1 vote