beste magazijnvloer coating

De beste magazijnvloer coating

Wat is de beste magazijnvloer coating? Het is een belangrijke vraag, want wie de vloer wil beschermen tegen slijtage en beschadigingen, moet een sterke vloercoating kiezen die past bij de wijze waarop de vloer wordt gebruikt.

Magazijnvloeren kunnen vol staan met stellingen. Het is vaak normaal dat er af en aan wordt gereden met heftrucks of andere kleine transportmiddelen. Ook worden er zware pallets verplaatst. De voertuigen rijden vaak op rubberbanden. Die bevatten weekmakers: chemische stoffen die de banden zacht houden. Al het zware materieel is een serieuze belasting voor de ondergrond. Het is altijd mogelijk dat er iets valt. Het personeel mag op de werkvloer geen onnodig risico lopen. Dit betekent dat een gladde magazijnvloer moet worden vermeden. Ook schoonmaken is belangrijk. Stof mag zich niet ophopen en als er olie of vet op de vloer terechtkomt, is dit een serieus veiligheidsrisico.

Een magazijnvloer is het decor voor een complex spel van mens en machine. Zomaar de eerste de beste verf erop smeren is daarom geen oplossing.

Epoxy beste magazijnvloer coating?

In het algemeen raden wij het gebruik van beschermende epoxy coatings aan voor uw magazijnvloer. Deze combineren twee componenten die samen voor een naadloos, duurzaam verfsysteem zorgen. De bovenlaag is keihard en bestand tegen chemische stoffen, olie en vet. Vuil, vocht en stof maken geen kans om door te dringen, waardoor het schoonmaken van uw magazijnvloer een koud kunstje is. Een epoxy of wel 2 componenten magazijnvloer coating is ook bestendig tegen water en vloeistof. Dit soort coatings slijt bovendien langzamer dan andere. Anders dan bij gewone betonverf kunt u er gerust met autobanden overheen rijden. Het aanbrengen van een antisliplaag is gemakkelijk, zodat de veiligheid van het personeel gewaarborgd is.

Epoxy is dus de juiste coating voor een magazijnvloer. Alleen in uitzonderlijke gevallen, zoals kleine opslagplaatsen waar geen rubberbanden rijden en waar zich alleen lichte materialen bevinden, kan ook een eenvoudige vloerverf volstaan. Hebt u nog vragen over welke epoxy coating bij uw situatie past, bel of mail ons dan voor gratis en vrijblijvend advies.

De beste magazijnvloer coating
4 (80%) 1 vote