antislip magazijnvloer coating

Antislip magazijnvloer coating combineren

Kunt u antislip magazijnvloer coating combineren? Wat is een antisliplaag eigenlijk? En hoe maakt u die?

Laten we eerst eens kijken waarom een antisliplaag belangrijk is. Het is een extra toevoeging aan de vloerverf die voorkomt dat er onveilige situaties door gladheid. Een betonvloer in een magazijn is van zichzelf tamelijk glad, zeker als de vloer schoon is. Dat levert normaal geen problemen op. Echter, als de magazijnvloer vettig of nat wordt, kan er serieus slipgevaar ontstaan. Niet alleen voor mensen die in het magazijn werken is dit gevaarlijk, maar ook voor vorkheftrucks. Ook verrijdbare stellingen kunnen zomaar de verkeerde kant op gaan.

Antislip magazijnvloer coating aanbrengen is dan ook broodnodig. Zo’n remmend laagje laat zich op meerdere manieren maken, maar meestal gebeurt het met gebakken zand of zilverzand. Gebakken zand is zand dat is verhit en hierdoor verfijnd en verglaasd werd. De producten koopt u bij de vakhandel. U kunt ze ook via ons bestellen.

Brengt u twee lagen vloerverf aan op uw magazijnvloer mengt u het antislipproduct in de verf voor de voorlaatste laag. Bij twee lagen dus in de eerste laag. Brengt u drie lagen betonverf aan, mengt u antislip in de tweede laag. Tussen het magazijnvloer drogen door. De zandkorreltjes zullen dan lichtjes door het oppervlak heen prikken en voor de gewenste grip zorgen.

Antislip magazijnvloer coating: voors en tegens

Een antislipcoating laat zich aanbrengen op gietvloer, epoxy vloeren, betonvloeren en cementdekvloeren. U kunt ook antislip verwerken bij een opknapbeurt; de vloer hoeft niet nieuw te zijn. Antislip doet niets af aan de kwaliteit of vloeistofdichtheid van de verflaag en laat zich met vrijwel elke vloerverf combineren. Bijkomend voordeel is dat de vloer extra bescherming krijgt tegen slijtage.  Soms kan antislip het schoonmaken iets lastiger maken, maar meestal laten zich water, vuil, olie en andere vloeistoffen zonder grote moeilijkheden verwijderen.

Gaat u uw magazijnvloer behandelen, adviseren we dus zeker over een antisliplaag na te denken. Neem contact met ons op voor gratis en persoonlijk advies. U weet dan precies welk product het best bij uw vloer past.

 

Antislip magazijnvloer coating combineren
5 (100%) 1 vote