2 componenten magazijnvloer coating

Wat is een 2 componenten magazijnvloer coating?

U bent het begrip wellicht al tegengekomen: 2 componenten magazijnvloer coating. Het klinkt erg technisch en u hoorde het wellicht van een verkoper van verf. Ook als u uw magazijn gaat verven, wordt een 2 componenten magazijnvloer coating vaak aangeraden als vloerverf. Wat is dat en waarom is het zo goed?

Een magazijnvloer verven wordt populairder. U kunt er een professionele industriële betonlook mee maken maar ook een simpele effen uitstraling. Een vloerverf met twee componenten geeft een slijtvast resultaat dat zich eenvoudig laat onderhouden. Het is bovendien bestand tegen vloeistoffen en chemicaliën. U kunt morsen met water, vet, olie en zuur zonder dat het beton in kwaliteit wordt aangetast. Dat is een goed gevoel.

Een 2 componenten magazijnvloer coating wordt zo genoemd omdat het een basisverf is waaraan een tweede ingrediënt wordt toegevoegd. Dat gebeurt om de coating extra hardheid te geven. Die tweede component is een kunsthars, meestal epoxy of polyurethaan (afgekort PU). Echte hars komt van naaldbomen. We komen het tegen in papier. Het kleeft sterk en lost niet op in water. Voor verf maken we in de regel gebruik van synthetische varianten. Ook die kleven en zijn zacht. Gemengd met de basisverf geven ze een keiharde toplaag. Hoe harder die is, hoe sterker de magazijnvloer bestand is tegen krassen, slijtage en vloeistoffen. Zelfs klimaatinvloeden hebben weinig effect. De gevoeligheid voor temperaturen is zeer gering.

Nadelen 2 componenten magazijnvloer coating

Al deze elementen maken van 2 componenten magazijnvloer coating een bijzonder doeltreffend product voor magazijnvloeren. Maar er is niets zonder nadeel. Het is niet mogelijk om een dergelijke coating aan te brengen over elk ander oud verfsysteem. U zult de oude lagen magazijnvloerverf verwijderen als deze niet uit twee componenten bestaan. Daarnaast verliest epoxy de glans iets sneller dan PU.

Bij het aanbrengen is het belangrijk te weten dat het mengen vlak voor gebruik plaatsvindt. U moet hierbij de aanwijzingen op de datasheet volgen. Resten kunnen niet worden bewaard en de tijd om een 2 componenten magazijnvloer coating aan te brengen is beperkt. Hoewel de vloer al na een dag beloopbaar is duurt het hele droogproces vijf tot zeven dagen. Ben voorzichtig in die periode. Plaats viltjes onder eventueel aanwezige tafel- en stoelpoten. Dek de vloer niet af met een zeil om het drogen te bespoedigen.

Een 2 componenten magazijnvloer coating is, ondanks deze opmerkingen, verreweg het beste en meest duurzame verfproduct voor een magazijnvloer. Bel ons en wij vertellen u graag welke coating het best bij uw vloer past!

Wat is een 2 componenten magazijnvloer coating?
Rate this post